marți, 10 septembrie 2013

Drum fără întoarcere (Cap 2)



În afara vizitei din acea dimineaţă, domnişoara Penny numai făcu alta la Randels. Nu pentru că nu şi-ar fi dorit să le vadă pe fetele pe care le iubea ca pe copii ei, ci pentru a nu fii o povară pe capul acestora.  Petrecu întreaga seara răscolindu-şi gândurile în găsirea unei soluţii de a reunii familia Bennet aşa cum fusese ea odată: Cei doi soţi Bennet a căror armonioasă căsnicie era un exemplu pentru toate cuplurile tinere, înconjuraţi de dragostea şi afecţiunea celor 3 fetiţe (pe atunci doar nişte fetiţe ) formând o familie model pe care şi-ar fi dorit-o oricine , se destrămase în timp datorită unui noroc ce căzuse aproape peste noapte asupra acestei familii cu un trai destul de modest.             
                Bunica domnului Bennet murise şi lăsase întreaga avere unicului ei nepot pe care-l iubise ca pe ochii din cap, o avere însemnată formată dintr-o sumă frumoasă de bani şi un teren cu un sol foarte fertil care i-a adus domnului Bennet o recoltă extraordinară, o adevărată sursă de invidie pentru vecinii lui mai puţin norocoşi.  Astfel, văzându-se prins în bani, dragostea lui pentru ei începu să crească şi îl ambiţionară mai tare aşa încât începu să caute tot felul de metode pentru a-i înmulţii. Începu prin a vinde recolta bogată boierilor satului, care se aratară satisfăcuţi de marfa primită şi o plătiră cu bani frumoşi.
                În scurt timp, faima minunatei recolte a familiei Bennet se răspândii în întreaga ţara, aşa că fericitul posesor al magicului pământ se trezii cu zeci de scrisori zilnice dacă poate face livrări în oraşe şi sate mari în schimbul  unei sume duble faţă de cât câştiga. Domnul Bennet nici numai stătu pe gânduri, îşi luă o trăsură încărcată cu ce avea mai bun din recolta de anul acesta şi plecă prin marile oraşe pentru a vinde ce avea mai bun. Fetele, pe atunci cu vârste de 17, 14 şi 10 ani rămaseră în grija mamei care datorită timpului liber de care dispunea îşi reluă o veche pasiune din tinereţe : pictura şi lucrul manual. Până se întorse soţul ei, adică aproximativ doi ani mai târziu, ea realizaze nişte tablouri şi portrete superbe cât şi tot felul de obiecte decorative ce arătau extrem de sofisticat deşi erau realizate din materiale simple. Domnul Bennet fu atât de încântat de talentul şi îndemânarea frumoasei lui soţii încât hotorî  s-o ia şi pe aceasta cu el pentru a-şi vinde operele de artă, amândoi fiind prea orbiţi de puterea banului pentru a realiza că vârsta de 19 spre 20 , 16 şi 12 ani nu e chiar cea mai potrivită pentru a lăsa nişte fete singure într-o casă. Totuşi, doamna Olivia Bennet avea încredere deplină în fata ei cea mare, pe care o învăţate treburile gospodăriei şi o crescuse în aşa fel încât să fie foarte responsabilă şi grijulie cu surorile ei mai mici.
                Aşa că, de la 19 ani, domnişoara Lili Bennet devenise stăpâna oficială a casei în momentul în care părinţii plecau într-o nouă călătorie de afaceri.
                Aceşti 6 ani, crescuse averea familiei într-un mod în care te-ai fi gândit de ce domnul Bennet nu stă pur şi simplu acasă bucurându-se de cele mai sofisticate lucruri şi cele mai neobişnuite şi scumpe mâncăruri şi băuturi în unul din fotoliile comode din enorma sufragerie înconjurat de dragostea doamnei Bennet şi a celor 3 fetiţe . Ei bine, ca orice om la vârsta lui, prinsese bine gustul banilor şi chiar vroia să ştie că nu va avea niciodată lipsă şi-şi va putea mărita fetele în case bune, cu nişte băieţi din înalta societate care să le aducă pe lângă o căsnicie frumoasă, o sumă şi mai frumoasă de bani.
                Acestea fiind zise, aţi cam aflat povestea familiei Bennet, familia care se îmbogăţise peste noapte.

                                                                        Aştept păreri !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu